Себастиан Щудтнер държи световния рекорд за най-голяма вълна, сърфирана някога. Вълната

...
Себастиан Щудтнер държи световния рекорд за най-голяма вълна, сърфирана някога. Вълната
Коментари Харесай

Себастиан Щудтнер се обръща към науката, за да преследва най-големите вълни в света

Себастиан Щудтнер държи международния връх за най-голяма вълна, сърфирана в миналото. Вълната е с дължина 26,21 метра (86 фута) и се равнява на сърфиране върху осеметажна постройка.

Рекордът е подложен в живописното португалско рибарско населено място Назаре, чийто северен плаж е разгласен за Еверест на сърфирането на огромни талази, защото на него са се появили седем от 10-те най-високи талази, които в миналото са били сърфирани.

Германецът е централна фигура в интернационалната общественост от сърфисти, които всяка година се реалокират на западното крайбрежие на Португалия за сезона, който продължава от октомври до март.

Но зад очевидната полуда на 37-годишния мъж има способ - той е нещо като академик сърфист в метода си към превъзмогването на най-суровите морета в света.

В екипа му работят боен доктор и подготвен избавител, а в устрема си да улови митичната 100-метрова вълна той нееднократно мисли ексцентрично.

Щудтнер е централна фигура и в новата книга " Назаре: Живот и гибел със сърфистите на огромни талази ", в която се споделя от първа ръка за един сезон с тази непостоянна група спортисти.

В фрагмент от книгата можете да видите по какъв начин работи различният метод на Щудтнер - от влизането в най-модерния въздушен тунел до помощта за вдъхновяването на британския футболен тим от Висшата лига " Ливърпул " за реализиране на популярност в предишното.

Когато Ливърпул завоюва Шампионската лига през 2019 година, мениджърът му Юрген Клоп остана да се пробва да открие нови способи да въодушеви играчите си и да ги съживи, откакто към този момент бяха постигнали върха на европейския футбол.

В устрема си да им даде в допълнение психическо преимущество против домашните им противници и да избегне затъването на звездния си състав след континенталния успех, той се обърна към Себастиан Щудтнер.

В последния ден от предсезонния подготвителен лагер на тима в Евиан, Югоизточна Франция, и единствено няколко дни преди началото на сезон 2019/20, той помоли сънародника си да изнесе сказка за тима и да научи футболистите на техниките за дишане, които самият Щудтнер употребява по време на тренировките в басейна и в огромните талази, с цел да остане жив.

Освен че ги научи на аеробни извършения и надзор на дишането за случаите, когато си в положение на суматоха, той приказва и за цялата мантра за опазване на мира напрегнат.

Оттогава Клоп и капитанът Джордан Хендерсън отдадоха респект на немския сърфист за въздействието, което обменът оказа върху играчите. От своя страна Щудтнер отминава всичко, по-специално някои публикации, които уголемяват параметрите на преразказа на историята, с цел да внушат, че сърфистът е подстрекател на спечелването на купата във Висшата лига, което ще последва след това.

Подобно на Клоп и Ливърпул, в личния си блян към самоусъвършенстване Щудтнер постоянно търси пътища отвън сърфинга, като постоянно хвърля взор към способи от други спортове и спортисти, с цел да реализира даже най-незначителните триумфи. Контузията и отсъствието от водата му дават още повече време за това.

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР